už 3274 receptov

Pridaj recept

Hubové rezne

Hubové rezne

Zaradené v kategórii:
Jedlá z húb

Ingrediencie:

30 g masti, 40 g cibule, 500 g hríbov, mletá rasca, mleté čierne korenie, zelerová alebo petržlenová vňať, 300 g varených prelisovaných zemiakov, 1 žĺtok, 1 vajce, 80 g maizeny, omrviny, olej na opečenie


Postup prípravy:

Na masti zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené, umyté, pokrájané hríby, rascu a prikryté za občasného pomiešania dusíme dotiaľ kým sa neodparí všetka voda. Uvarene zemiaky prelisujeme na dosku a keď vychladnú, pridáme do nich udusené hríby, žĺtok, soľ, korenie, maizenu, posekanú vňať a všetko spolu zmiesime na cesto. Toto potom rozdelíme na osem približne rovnakých kúskov a na doske posypanej omrvinami sformujeme do elipsy. Pripravené rezne opekáme po oboch stranách na horúcom oleji a podávame so zeleninovým prívarkom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Jelenie rezne na čiernom korení
Jelenie rezne na čiernom korení
Pražský rezeň
Pražský rezeň
Lahôdkové rezne v alobale
Lahôdkové rezne v alobale
Švédske bravčové rezne
Švédske bravčové rezne