už 3274 receptov

Pridaj recept

Jablčník z krehkého cesta

Zaradené v kategórii:
Koláče, zákusky a koláčiky z hneteného cesta

Ingrediencie:

300 g hladkej múky, 70 g práškového cukru, 1/4 balíčka prášku do pečiva, 140 g masla alebo tuku, soľ, 1 žĺtok, 1 vajce, 1 vanilkový cukor, 1 dl smotany alebo mlieka
Plnka: 750 g jabĺk, 100 g práškového cukru, škorica, 100 g hrozienok, 100 g orechov, mlieko na potretie


Postup prípravy:

Do hladkej múky pridáme preosiaty cukor s práškom do pečiva, rozsekáme maslo alebo tuk, pridáme trošku soli, žĺtok, vajce, vanilkový cukor a toľko smotany alebo vody, aby cesto bolo spojené a hladké. Potom ho rozdelíme na dva diely a dáme do chladu. Medzitým pripravíme plnku. Potom cesto, každé zvlášť, rozvaľkáme asi na ½ cm, na váľku prenesieme na plech, posypeme postrúhanými jablkami zmiešanými s cukrom a škoricou. Cukru dáme podľa kyslosti jabĺk. Do plnky môžeme pridať aj očistené a umyté hrozienka a posekané orechy. Jablká prikryjeme druhým dielom cesta, rozvaľkaného na veľkosť prvého cesta, kraje pritlačíme, celý jablčník potrieme mliekom a upečieme. Upečený posypeme vanilkovým cukrom, trochu vychladnutý pokrájame na štvorcové rezy.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Mrežovník z krehkého cesta
Mrežovník z krehkého cesta
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Jablčník ala Iva
Jablčník ala Iva
Jablčnik ala Iva 1.
Jablčnik ala Iva 1.
Jablkové rezy z hnedého krehkého cesta
Jablkové rezy z hnedého krehkého cesta