už 3274 receptov

Pridaj recept

Jablkové knedle z odpaľovaného cesta

Jablkové knedle z odpaľovaného cesta

Zaradené v kategórii:
Bezmäsité jedlá

Ingrediencie:

2,5 dl mlieka, soľ, 40 g margarínu, 200 g hrubej múky, 1 vajce, 30 g hrubej múky na posypanie, 500 g jabĺk, 30 g masla, 40 g strúhanky, 60 g práškového cukru, 40 g masla


Postup prípravy:

Mlieko so soľou a margarínom uvedieme do varu. Vsypeme múku, odtiahneme zo sporáka a rýchlo premiešame. Potom na sporáku miešame tak dlho, až vznikne husté cesto, ktoré sa nelepí na nádobu. Do čiastočne vychladnutého primiešame vajce. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, prepracujeme a necháme 15 minút odležať. Jablká umyjeme, olúpeme, odstránime jadrovník a pokrájame asi na štvrťky. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 cm a pokrájame na štvorce, do ktorých zabalíme pripravené jablká. Varíme ich v osolenej vode 8-10 minút. Potom ich vyberieme, posypeme opraženou strúhankou na masle, cukrom a znovu polejeme maslom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Slivkové knedle z odpaľovaného cesta s tvarohom
Slivkové knedle z odpaľovaného cesta s tvarohom
Zemiakové knedle 2.
Zemiakové knedle 2.
Zemiakové knedle plnené škvarkami
Zemiakové knedle plnené škvarkami
Zemiakové knedle plnené údeninou
Zemiakové knedle plnené údeninou