už 3274 receptov

Pridaj recept

Krupicový nákyp 3.

Krupicový nákyp 3.

Zaradené v kategórii:
Nákypy

Ingrediencie:

200 g krupice, 40 g masla, 80 g práškového cukru, 10 g hrozienok, 20 g masla na vymastenie, 1 l mlieka, voda, soľ, citrónová kôra, 2 vajcia


Postup prípravy:

Do vriaceho mlieka s vodou prisypeme za stáleho miešania krupicu, soľ a povaríme na kašu. Maslo vymiešame s cukrom, so žĺtkami a s postrúhanou citrónovou kôrou, pridáme vychladnutú kašu, umyté hrozienka a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Všetko zľahka premiešame, dáme do vymastenej nádoby a upečieme. Môžeme podávať s kompótom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Krupicový nákyp 1.
Krupicový nákyp 1.
Krupicový nákyp 2.
Krupicový nákyp 2.
Marhuľový nákyp
Marhuľový nákyp
Karfiolový nákyp 1.
Karfiolový nákyp 1.