už 3274 receptov

Pridaj recept

Krvavničky s ryžou

Krvavničky s ryžou

Zaradené v kategórii:
Bravčový bôčik

Ingrediencie:

600 g bravčového bôčika, soľ, voda, 400 g ryže, 100 g bravčovej masti, vývar z bôčika, 100 g cibule, 1/2 l bravčovej krvi, 20 g mletého čierneho korenia, majorán, cesnak, mleté nové korenie, soľ, 500 g hrubých bravčových čriev


Postup prípravy:

Bravčový bôčik uvaríme v osolenej vode. Prebratú ryžu sparíme horúcou vodou, osušíme ju a upražíme na tuku. Potom ju zalejeme vývarom z bôčika a udusíme v rúre. Uvarený bôčik zomelieme alebo pokrájame na drobné kocky, pridáme na tuku opraženú cibuľu, krv a ryžu, okoreníme, osolíme a dobre premiešame. Plnkou naplníme dobre umyté črevá a robíme jaternice, ktoré uzavrieme z oboch strán drievkom. Hotové ešte 15-20 minút mierne povaríme, potom ich vyberieme a ochladíme. Jaterničky pečieme vo vyhriatej rúre a pred pečením ich popicháme vidličkou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Paradajková polievka so zemiakmi a s ryžou
Paradajková polievka so zemiakmi a s ryžou
Bravčové mäso prekladané ryžou
Bravčové mäso prekladané ryžou
Pečený králik
Pečený králik
Bravčové rebierko na rasci 2.
Bravčové rebierko na rasci 2.