Krvavničky s ryžou
Zaradené v kategórii:
Bravčový bôčik

Ingrediencie:
600 g bravčového bôčika, soľ, voda, 400 g ryže, 100 g bravčovej masti, vývar z bôčika, 100 g cibule, 1/2 l bravčovej krvi, 20 g mletého čierneho korenia, majorán, cesnak, mleté nové korenie, soľ, 500 g hrubých bravčových čriev
Postup prípravy:
Bravčový bôčik uvaríme v osolenej vode. Prebratú ryžu sparíme horúcou vodou, osušíme ju a upražíme na tuku. Potom ju zalejeme vývarom z bôčika a udusíme v rúre. Uvarený bôčik zomelieme alebo pokrájame na drobné kocky, pridáme na tuku opraženú cibuľu, krv a ryžu, okoreníme, osolíme a dobre premiešame. Plnkou naplníme dobre umyté črevá a robíme jaternice, ktoré uzavrieme z oboch strán drievkom. Hotové ešte 15-20 minút mierne povaríme, potom ich vyberieme a ochladíme. Jaterničky pečieme vo vyhriatej rúre a pred pečením ich popicháme vidličkou.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: pečenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
Paradajková polievka so zemiakmi a s ryžou | ![]() Bravčové mäso prekladané ryžou | ![]() Pečený králik | ![]() Bravčové rebierko na rasci 2. |