Ovocná omáčka
Zaradené v kategórii:
Omáčky

Ingrediencie:
40 g masla, 50 g hladkej múky, 4 dl vody, 60 g kryštálového cukru, kúsok celej škorice, soľ, 2 dl mlieka, 750 g ovocia (jablká, marhule, slivky), citrónová šťava
Postup prípravy:
Z masla a múky pripravíme bledú zápražku. Do kastrólika odmeriame vodu, pridáme cukor, škoricu, štipku solí a keď voda zovrie, vlejeme do nej pripravenú zápražku rozmiešanú so studeným mliekom. Za stáleho miešania omáčku povaríme, potom pridáme očistené, umyté, na mesiačiky pokrájané jablká, rozpoltené marhule, slivky a v omáčke ich krátko povaríme. Omáčku potom podľa chuti prichutíme citrónovou šťavou a podávame s dusenou ryžou.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: varenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Malinová omáčka | ![]() Marhuľová omáčka | ![]() Broskyňová omáčka | Ovocná pena |