už 3274 receptov

Pridaj recept

Pečený bažant 2.

Zaradené v kategórii:
Bažantie a jarabičie mäso

Ingrediencie:

bažant, soľ, 60 g slaniny, 3 zrnká čierneho korenia, kúsok cibule, 40 g masla, 20 g hladkej múky


Postup prípravy:

Odležaného bažanta zbavíme peria, chlpy opálime a vnútornosti vypitveme. Potom ho dobre umyjeme, stehná a prsia prešpikujeme prúžkami slaniny a osolíme. Krídla vykĺbime a zasunieme dozadu, nohy pritiahneme tenkým motúzom k telu. Na masle a zvyšku slaniny opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme celé korenie, vložíme bažanta prsiami nadol a za občasného potierania maslom a podlievania hovädzou polievkou alebo vývarom z masoxu upečieme do červená a mäkka. Upečeného bažanta vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme, trocha podlejeme polievkou a dobre povaríme. Bažanta uložíme na misu, trocha polejeme precedenou šťavou a zvyšok šťavy nalejeme do omáčníka. Podávame s opekanými zemiakmi, so zemiakovou kašou alebo s ryžou a s červenou kapustou alebo s brusnicovým, prípadne iným kompótom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Pečený bažant 1.
Pečený bažant 1.
Bažant pečený s ovocím
Bažant pečený s ovocím
Bažant plnený mandľovou plnkou
Bažant plnený mandľovou plnkou
Plnený bažant
Plnený bažant