už 3274 receptov

Pridaj recept

Plnené kapustné listy

Plnené kapustné listy

Zaradené v kategórii:
Bravčové mäso

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Plnené kapustné listy

Ingrediencie:

kapustné listy, 400 g bravčového mäsa, 50 g ryže, 20 g masti, 40 g cibule, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, majorán, 3/4 kg kvasenej kapusty, troška rasce, 40 g masti, 50 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, červená paprika


Postup prípravy:

Pekné, nepoškodené kapustné listy sparíme vo vriacej vode, vyberieme a necháme vychladnúť. Umyté mäso pokrájame a zomelieme. Prebratú ryžu umyjeme a necháme odkvapkať. Na masti speníme posekanú cibuľu, pridáme ryžu, podlejeme vodou a udusíme do polomäkka. Vychladnutú ryžu primiešame do pomletého mäsa, pridáme vajce, soľ, mleté čierne korenie, trošku majoránu a zamiešame. Touto plnkou plníme kapustné listy, zabalíme a oba konce vtlačíme dnu. Do rajnice dáme masť, speníme na nej posekanú cibuľu, postrúhaný cesnak, primiešame papriku a polovicu kvasenej kapusty. Na kapustu uložíme naplnené listy a zakryjeme zvyškom kapusty. Okoreníme mletým čiernym korením, mletou rascou a zalejeme vodou z kapusty. Prikryjeme a bez miešania udusíme.

Kvasená kapusta
:3/4 kg očistenej hlávkovej kapusty, voda, soľ, rasca, chlieb, 1 zemiak
Očistenú hlávkovú kapustu umyjeme a pokrájame na rezance. Na dno hrnca dáme okruštek chleba alebo len kôrky, surový očistený zemiak a pokrájanú kapustu. Posypeme rascou a zalejeme osolenou vodou. Zakryjeme a na teplom mieste necháme kvasiť 2 - 3 dni. Kvasená kapusta nám nahradí sudovú, len ju musíme hneď spotrebovať.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Plnená kapusta
Plnená kapusta
Sarma
Sarma
Haruľa – zemiaková baba
Haruľa – zemiaková baba
Staroslovenský podlistnik
Staroslovenský podlistnik