už 3274 receptov

Pridaj recept

Plnený medovník

Zaradené v kategórii:
Koláče, zákusky a koláčiky z medového cesta

Ingrediencie:

300 g hladkej múky, 200 g práškového cukru, 2 vajcia, 2 lyžice medu, 1 lyžička prášku do pečiva, 20 g cukru na posypanie, klinčeky, škorica, nové korenie, aníz, citrónová kôra
Plnka: 150 g ríbezľového lekváru, 100 g orechov, 50 g hrozienok


Postup prípravy:

Na lopár preosejeme múku, cukor a pridáme vajcia, med, prášok do pečiva, zomleté preosiate klinčeky, škoricu, aníz, nové korenie a postrúhanú citrónovú kôru. Všetko zmiesime na cesto, ktoré vyvaľkáme na hrúbku 1,5 cm a prekrojíme na polovicu. Jednu časť položíme na vymastený a múkou vysypaný plech, potrieme plnkou (lekvár, zomleté orechy a hrozienka zmiešame) a prikryjeme druhou polovicou cesta. Pečieme v mierne teplej rúre asi hodinu. Po upečení pokrájame a posypeme cukrom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: vianočné jedlá
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Plnený husací krk
Plnený husací krk
Medovník 1.
Medovník 1.
Medovník so zemiakmi
Medovník so zemiakmi
Mrkvovo - čokoládové guľôčky
Mrkvovo - čokoládové guľôčky