už 3274 receptov

Pridaj recept

Polievka z lososa

Polievka z lososa

Zaradené v kategórii:
Rybacie polievky

Ingrediencie:

1 hrsť fazuľové struky, 5 guličiek čierne korenie, 1 kocka masox, 1 miska koreňová zelenina, 3 guličky nové korenie, 2 ks bobkový list


Postup prípravy:

Zvyšky, vzniknuté pri porciovanie lososov (napr. hlava, chvostové, brušné a chrbtové plutvy, chrbtica sa zvyšky mäsa) vložíme do hrnca s 2 litre vody, pridáme bobkový list, nové korenie, guličky korenia, soľ a privedieme k varu. Varíme asi 15 minút. Potom rybi vývar scedíme, kostí a plutvy opatrne oberieme zvyšky mäsa. Do vývaru prisypeme mrazenú koreňovú zeleninu (malú misku) a mrazené fazuľové struky. Samozrejme, že môžeme použiť aj zeleninu čerstvú, mrazená nám ale prípravu urýchli. V malom množstve vývaru rozpustíme bujónovou kocku a prilejeme do polievky. Varíme ďalších 15 - 20 minút (do zmäknutia zeleniny). Nakoniec do polievky vhodíme aj obranné rybacie mäso a prehrejeme. Na malom množstve oleja opražíme na panvici chleba nakrájaný na kocky. Smažíme dozlata. Polievku z lososa podávame s vypražení žemlí alebo usmaženými kockami chleba, sypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy:
  • Čas varenia:
  • Náročnosť prípravy: neurčené
  • Technika prípravy: neurčené
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: neurčené
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Nátierka z údeného lososa
Nátierka z údeného lososa
Vianočný steak z lososa
Vianočný steak z lososa
Losos v syrovej omáčke
Losos v syrovej omáčke
Závin z aljašského lososa s brokolicou a omáčkou z červených paprík
Závin z aljašského lososa s brokolicou a omáčkou z červených paprík