už 3274 receptov

Pridaj recept

Ryba na víne 2.

Ryba na víne 2.

Zaradené v kategórii:
Ryby

Ingrediencie:

40 g údenej slaniny, 40 g cibule, 200 g koreňovej zeleniny, citrónová kôra, celé nové korenie, soľ, 1 dl červeného vína, 20 g rajčiakového pretlaku, 600 g sladkovodnej ryby alebo rybieho filé


Postup prípravy:

Údenú slaninu pokrájame na kocky, opražíme a pridáme očistenú posekanú cibuľu, ktorú necháme speniť. Potom pridáme umytú očistenú a pokrájanú koreňovú zeleninu, podusíme, osolíme, podlejeme vodou, pridáme celé nové korenie, citrónovú kôru a prikryté udusíme do mäkka. Potom všetko zmixujeme alebo pretrieme cez sito, rozriedime vínom a rajčiakovým pretlakom, vložíme na kúsky pokrájanú rybu a udusíme do mäkka.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Ryba na víne 1.
Ryba na víne 1.
Dusená ryba s citrónom 2.
Dusená ryba s citrónom 2.
Dusená ryba s citrónom 1.
Dusená ryba s citrónom 1.
Pečená ryba so zeleninou
Pečená ryba so zeleninou