už 3274 receptov

Pridaj recept

Sliepka na spôsob bažanta

Sliepka na spôsob bažanta

Zaradené v kategórii:
Kuracie a slepačie mäso

Ingrediencie:

1 sliepka, 40 g oleja, 40 g údenej slaniny, 10 g hladkej múky, soľ, borievky


Postup prípravy:

Umytú sliepku rozštvrtíme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny, posolíme, okoreníme tlčenými borievkami, dáme na rozpálený olej, opečieme, trochu podlejeme vodou a dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, popražíme, rozriedime vodou, povaríme a precedíme na mäso. Podávame s ryžou, so zemiakmi alebo s tarhoňou a so šalátom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Bažant na smotane
Bažant na smotane
Bažant pečený s ovocím
Bažant pečený s ovocím
Pečený bažant 2.
Pečený bažant 2.
Pečené kurča alebo sliepka
Pečené kurča alebo sliepka