Slivkové knedličky s makom
Zaradené v kategórii:
Ovocné knedlíky

Ingrediencie:
600 g zemiakov, 200 g hrubej múky, 500 g sliviek, 40 g masla, 60 g maku, 60 g cukru, 1/2 vajca, voda, soľ
Postup prípravy:
V šupke uvarené zemiaky olúpeme a pretrieme cez sito. Pridáme múku, soľ, vajce a vypracujeme cesto, ktoré na pomúčenom lopári vyvaľkáme, pokrájame na rovnaké štvorčeky, do ktorých zabaľujeme umyté a utreté slivky. Uvarené knedličky polejeme rozpusteným maslom a posypeme zomletým makom a cukrom. Namiesto sliviek môžeme použiť aj marhule alebo čerešne. Knedličky varíme asi 4-5 minút po vyplávaní na povrch.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: varenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Slivkové knedličky zo zemiakového cesta s tvarohom | Slivkové knedle zo zemiakového cesta | ![]() Tvarohové diabetické knedličky | ![]() Rezance s makom |