už 3274 receptov

Pridaj recept

Slovenský baraní guláš

Slovenský baraní guláš

Zaradené v kategórii:
Jahňacie mäso

Ingrediencie:

600 g baraniny, 30 g údenej slaniny, 40 g bravčovej masti, 100 g cibule, 3 strúčiky cesnaku, lyžička červenej papriky, soľ, rasca, 250 g zemiakov, hovädzí bujón alebo masox na podlievanie


Postup prípravy:

Baraninu umyjeme a nakrájame na väčšie kocky. Udenú slaninu nakrájame na drobné kúsky a dáme s bravčovou masťou opražiť, pridáme nadrobno posekanú cibuľu a necháme ju zapeniť. Potom pridáme cesnak, papriku, mäso, osolíme a zamiešame. Necháme trochu popražiť, zalejeme hovädzím bujónom alebo masoxom a pridáme rascu. Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Keď je mäso polomäkké, pridáme zemiaky a guláš dovaríme.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Slovenský guláš 2.
Slovenský guláš 2.
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Baraní guláš 2.
Baraní guláš 2.
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Slovenský guláš 1.
Slovenský guláš 1.
Baraní guláš na zelenine
Baraní guláš na zelenine