Slovenský baraní guláš
Zaradené v kategórii:
Jahňacie mäso

Ingrediencie:
600 g baraniny, 30 g údenej slaniny, 40 g bravčovej masti, 100 g cibule, 3 strúčiky cesnaku, lyžička červenej papriky, soľ, rasca, 250 g zemiakov, hovädzí bujón alebo masox na podlievanie
Postup prípravy:
Baraninu umyjeme a nakrájame na väčšie kocky. Udenú slaninu nakrájame na drobné kúsky a dáme s bravčovou masťou opražiť, pridáme nadrobno posekanú cibuľu a necháme ju zapeniť. Potom pridáme cesnak, papriku, mäso, osolíme a zamiešame. Necháme trochu popražiť, zalejeme hovädzím bujónom alebo masoxom a pridáme rascu. Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Keď je mäso polomäkké, pridáme zemiaky a guláš dovaríme.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: dusenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Slovenský guláš 2. | Baraní guláš 2. | Slovenský guláš 1. | ![]() Baraní guláš na zelenine |