Stratené vajcia v pažítkovej omáčke
Zaradené v kategórii:
Varené vajcia

Ingrediencie:
4 vajcia, 30 g masla, 30 g hladkej múky, 1/4 l kyslej smotany, 10 g cukru, citrónová šťava, soľ, pažítka
Postup prípravy:
Do rozpusteného masla zamiešame múku, prilejeme smotanu, osolíme a povaríme. Potom pridáme cukor, citrónovú šťavu a pokrájanú pažítku. Nakoniec podľa potreby prilejeme vývar z kostí. Uvarené vajcia dáme do sklenených mištičiek a zalejeme pripravenou pažítkovou omáčkou. Čerstvé vajcia vyklopíme do vriacej a octom okyslenej vody a na miernom ohni varíme asi 3 minúty. Uvarené vajcia majú jemne zrazený bielok a polotekutý žĺtok. (Staršie vajcia nemožno upravovať týmto spôsobom, lebo žĺtok sa po vyklopení rozlieva.) Podávame s bielym chlebom alebo s pečivom.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: ľahká
- Technika prípravy: varenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Stratené vajcia v paradajkovej omáčke | ![]() Stratené vajcia v kôprovej omáčke | ![]() Stratené vajcia v smotanovej omáčke | ![]() Vajcia v kyslej omáčke |