už 3274 receptov

Pridaj recept

Veľkonočná hrudka

Veľkonočná hrudka

Zaradené v kategórii:
Jedlá z vajec

Ingrediencie:

1 l mlieka, 10 vajec, soľ, mleté nové korenie, mleté čierne korenie, 70 g chrenu, 250 g šľahačky


Postup prípravy:

V mlieku rozhabarkujeme celé vajcia, pridáme soľ mleté nové a čierne korenie. Uvedieme do varu a stále miešame. Keď sa vajcia v mlieku vyzrážajú, odstavíme a precedíme cez gázu, ktorú potom zviažeme a necháme voľne odkvapkať. Hotovú vychladnutú hrudku úhľadne pokrájame, ozdobíme šľahačkou, do ktorej vmiešame postrúhaný chren. Podávame s pečivom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: veľkonočné jedlá
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Veľkonočná torta
Veľkonočná torta