Veľkonočná hrudka
Zaradené v kategórii:
Jedlá z vajec

Ingrediencie:
1 l mlieka, 10 vajec, soľ, mleté nové korenie, mleté čierne korenie, 70 g chrenu, 250 g šľahačky
Postup prípravy:
V mlieku rozhabarkujeme celé vajcia, pridáme soľ mleté nové a čierne korenie. Uvedieme do varu a stále miešame. Keď sa vajcia v mlieku vyzrážajú, odstavíme a precedíme cez gázu, ktorú potom zviažeme a necháme voľne odkvapkať. Hotovú vychladnutú hrudku úhľadne pokrájame, ozdobíme šľahačkou, do ktorej vmiešame postrúhaný chren. Podávame s pečivom.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: varenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: veľkonočné jedlá
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Veľkonočná torta |