už 3274 receptov

Pridaj recept

Zajac na smotane 2.

Zajac na smotane 2.

Zaradené v kategórii:
Zajačie mäso

Ingrediencie:

zadné mäso zo zajaca, soľ, 80 g slaniny, 40 g masti, 120 g koreňovej zeleniny, 1 veľká cibuľa, niekoľko zrniek čierneho, 2 zrnká nového korenia, 1 bobkový list, na hrot noža tymianu, kúsok citrónovej kôry, 5 dl kyslej smotany, 50 g hladkej múky, citrónová šťava


Postup prípravy:

Odblanené a osolené mäso z mladého zajaca prešpikujeme prúžkami slaniny. V pekáči na roztopenej masti opražíme do ružová koreňovú zeleninu a cibuľu, pokrájané na kolieska, pridáme celé čierne a nové korenie, tymian, bobkový list a citrónovú kôru. Do tohto základu vložíme pripraveného zajaca, trocha ho zalejeme polievkou z kostí alebo horúcou vodou a pečieme najprv z jednej strany do červená. Potom ho obrátime, podľa potreby opäť podlejeme a upečieme do červená. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame na porcie. Šťavu precedíme, zo zeleniny vyberieme korenie, zeleninu zomelieme alebo jemne posekáme a vložíme späť do šťavy. Potom šťavu zahustíme kyslou smotanou rozšľahanou s múkou a citrónovou šťavou, nalejeme na porcie zajaca a ešte spolu povaríme.
Podávame so žemľovou knedľou a s brusnicami.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Zajac na kyslo
Zajac na kyslo
Zajac na smotane 1.
Zajac na smotane 1.
Zajac morený na smotane
Zajac morený na smotane
Smotanové dolky
Smotanové dolky