už 3274 receptov

Pridaj recept

Zaprávané teľacie mäso

Zaprávané teľacie mäso

Zaradené v kategórii:
Teľacia hruď

Ingrediencie:

800 g teľacej hrude alebo pliecka, 30 g masla, 100 g koreňovej zeleniny, citrónová šťava a kôra, soľ, 30 g masla a 50 g hladkej múky na zápražku, 2-3 hríbiky, 10 g masla na podusenie hríbikov, 1 menší karfiol, zelená petržlenová vňať, muškátový kvet, 1 žĺtok, mlieko


Postup prípravy:

Teľaciu hruď alebo pliecko umyjeme a vložíme na niekoľko minút do horúcej vody, aby zbelelo. Na rozpálenom masle opražíme do zlata koreňovú zeleninu pokrájanú na tenké plátky a kúsok citrónovej kôry. Potom zmes zalejeme polievkou z kostí alebo horúcou vodou a chvíľu povaríme. Mäso pokrájame na kocky, osolíme, pridáme k zelenine a pomaly udusíme do mäkka. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, rozriedime ju šťavou z mäsa a povaríme. Do omáčky pridáme hríbiky pokrájané na plátky a osobitne udusené na masle, citrónovú šťavu, trocha potlčeného muškátového kvetu, posekanú zelenú petržlenovú vňať a všetko chvíľu povaríme. Pred podávaním primiešame v troche mlieka rozšľahaný žĺtok, osobitne uvarený karfiol rozobratý na ružičky a udusené mäso so zeleninou.
Podávame so zemiakmi.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Zaprávané teľacie mäso s karfiolom
Zaprávané teľacie mäso s karfiolom
Frankfurtské teľacie mäso
Frankfurtské teľacie mäso
Pečené teľacie kolienka so slaninou
Pečené teľacie kolienka so slaninou
Teľacie mäso pečené na slanine
Teľacie mäso pečené na slanine