Makové lievance s lekvárom

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Do vlažného mlieka pridáme rozdrobené droždie, soľ, cukor, zomletý mak, postrúhanú citrónovú kôru, mletú škoricu, žĺtky, múku a všetko spolu vymiešame na hladké cesto, ktoré skypríme tuhým snehom z bielkov a necháme vykysnúť. Z vykysnutého cesta na rozpálenom oleji pečieme lievance, ktoré potrieme lekvárom a posypeme cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Žemľová knedľa 2.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Špargľová polievka 2.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Banánové rezy 2.

Náročnosť