už 3274 receptov

Pridaj recept

Zemiakové krokety 2.

Zemiakové krokety 2.

Zaradené v kategórii:
Zemiaky

Ingrediencie:

600 g zemiakov, 200 g hrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, soľ, 30 g masla, 1 vajce, 2 žĺtky, na obaľovanie múka, vajce, strúhanka, na, vyprážanie masť


Postup prípravy:

Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode a prelisujeme. K vychladnutým pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva, soľ, maslo, celé vajce, žĺtky a zamiesime cesto. Na múkou posypanej doske ušúľame z cesta šúľok a formujeme z neho krokety. Obaľujeme ich v múke, rozšľahanom vajci, do ktorého sme zašľahali zvyšné bielka a v strúhanke. Vyprážame na rozpálenej masti po oboch stranách.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: vyprážanie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Vyprážané zemiakové krokety
Vyprážané zemiakové krokety
Zemiakové krokety 1.
Zemiakové krokety 1.
Gaštanové krokety
Gaštanové krokety
Karbonátky – krokety 2.
Karbonátky – krokety 2.