Dolky s mäsovou plnkou

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Do preosiatej múky pridáme v šupke uvarené, olúpané a prelisované zemiaky, soľ, rozpustené maslo, vajce, droždie, mlieko a vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, na polovici nakrojíme štvorce a na každý dáme zomleté uvarené údené mäso. Prikryjeme druhým cestom, okolo plniek cesto zľahka popritláčame a formičkou vykrajujeme dolky, ktoré necháme ešte na pomúčenej doske vykysnúť. Potom ich vyprážame na rozpálenom oleji do zlatista. Podávame so zeleninovým prívarkom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Výborná domáca paštéta

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny 30 minút

Mäsové ježe

Náročnosť