Postup receptu
Žĺtky miešame s práškovým cukrom asi štvrť hodiny. Potom pridáme uvarené, olúpané a pretreté gaštany, múku a tuhý sneh, všetko zľahka premiešame a nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy alebo kastróla. Tortu pečieme v stredne teplej rúre asi tri štvrte hodiny. Po upečení ju necháme vychladnúť, vodorovne prekrojíme na tri diely, ktoré potrieme krémom a pokladieme na seba. Tortu po vrchu potrieme krémom a zdobíme maličkými gaštanmi.
Krém: Do vriaceho mlieka prilejeme za stáleho miešania studené mlieko s rozšľahanou maizenou a so žĺtkom a povaríme. Cukor vymiešame s maslom a po častiach primiešame vychladnutý krém a uvarené pretreté gaštany.
Ozdoba: Uvarené pretreté gaštany rozmiešame s práškovým cukrom a formujeme na maličké gaštany, ktoré z dvoch tretín namáčame do čokoládovej polevy.
Čokoládová poleva: Celé vajce s cukrom a kakaom šľaháme nad parou do zhustnutia. Do zmesi, ale už nie nad parou, zamiešame margarín.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ