Gaštanová torta

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Žĺtky miešame s práškovým cukrom asi štvrť hodiny. Potom pridáme uvarené, olúpané a pretreté gaštany, múku a tuhý sneh, všetko zľahka premiešame a nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy alebo kastróla. Tortu pečieme v stredne teplej rúre asi tri štvrte hodiny. Po upečení ju necháme vychladnúť, vodorovne prekrojíme na tri diely, ktoré potrieme krémom a pokladieme na seba. Tortu po vrchu potrieme krémom a zdobíme maličkými gaštanmi.
Krém: Do vriaceho mlieka prilejeme za stáleho miešania studené mlieko s rozšľahanou maizenou a so žĺtkom a povaríme. Cukor vymiešame s maslom a po častiach primiešame vychladnutý krém a uvarené pretreté gaštany.
Ozdoba: Uvarené pretreté gaštany rozmiešame s práškovým cukrom a formujeme na maličké gaštany, ktoré z dvoch tretín namáčame do čokoládovej polevy.
Čokoládová poleva: Celé vajce s cukrom a kakaom šľaháme nad parou do zhustnutia. Do zmesi, ale už nie nad parou, zamiešame margarín.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená