Jablkový prívarok

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Umyté jablká aj so šupkou pokrájame na mesiačiky, vložíme do vriacej vody, pridáme klinčeky a uvaríme do mäkka. Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme ju mliekom a vodou, vlejeme do uvarených jabĺk, trocha osolíme, osladíme a povaríme. Prívarok môžeme pripraviť buď z padaných jabĺk alebo z jabĺk, ktoré sa nám začnú v zime kaziť, prípadne aj zo sušených jabĺk. Podávame s dusenou krupicou alebo s ryžou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Omeleta so syrom

Náročnosť

Zemiakové knedle 2.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút

Gaštanová torta

Náročnosť