Jablkový prívarok

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Umyté jablká aj so šupkou pokrájame na mesiačiky, vložíme do vriacej vody, pridáme klinčeky a uvaríme do mäkka. Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme ju mliekom a vodou, vlejeme do uvarených jabĺk, trocha osolíme, osladíme a povaríme. Prívarok môžeme pripraviť buď z padaných jabĺk alebo z jabĺk, ktoré sa nám začnú v zime kaziť, prípadne aj zo sušených jabĺk. Podávame s dusenou krupicou alebo s ryžou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená