Jahodová žemľovka

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Žemle pokrájame na plátky, zalejeme mliekom, v ktorom sme rozmiešali rozpustené maslo, cukor, vajce a vanilkový cukor. Žemle namočíme do mlieka a necháme chvíľu postáť. Jahody umyjeme a do okrúhlej formy, ktorú sme vymastili maslom a vysypali žemľovými omrvinkami, vložíme polovicu rozmočených žemlí. Povrch posypeme zrelými jahodami a zakryjeme druhou polovicou žemlí. Upečieme v dobre vyhriatej rúre a posypeme vanilkovým a práškovým cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená