Jahodová žemľovka

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Žemle pokrájame na plátky, zalejeme mliekom, v ktorom sme rozmiešali rozpustené maslo, cukor, vajce a vanilkový cukor. Žemle namočíme do mlieka a necháme chvíľu postáť. Jahody umyjeme a do okrúhlej formy, ktorú sme vymastili maslom a vysypali žemľovými omrvinkami, vložíme polovicu rozmočených žemlí. Povrch posypeme zrelými jahodami a zakryjeme druhou polovicou žemlí. Upečieme v dobre vyhriatej rúre a posypeme vanilkovým a práškovým cukrom.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Ríbezľovo-čerešňový džem

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Hubová omáčka

Náročnosť

Topinka

Náročnosť
Čas prípravy
10 minút

Boršč so slaninou

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút