Lístkové škvarkové pagáčiky

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

150 g múky spracujeme so zomletými škvarkami na bochník. Zo zvyšnej múky a kvásku pripravíme cesto pridáme masť, soľ, žĺtky, dobre vymiešame a necháme vykysnúť. Cesto potom rozvaľkáme na obdĺžník, do stredu vložíme pripravenú tehlu zo škvariek, okraje cesta zložíme na seba ako obálku a pritlačíme. Potom cesto zľahka rozvaľkáme, zložíme dve a dve strany k sebe a necháme stáť asi 15 minút. Toto opakujeme ešte dva razy. Nakoniec ho rozvaľkáme na hrúbku prsta, vykrajujeme malé pagáčiky, ktoré natierame vajcom a pečieme v dobre vyhriatej rúre.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená