Marmeláda z jabĺk a čiernej bazy

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Každý druh ovocia potrebným spôsobom očistíme, rozvaríme a zomelieme na pasírovacom mlynčeku (väčšie oká sieťky) alebo pretlačíme cez sito. Pretlaky zmiešame v pomere 1 : 1 a odvážime. Po odparení v malých dávkach asi na polovičný objem a pridaní kryštálového cukru (600 g na 1 kg pôvodného pretlaku) ďalej zahusťujeme asi 5 – 10 minút. Počas celého procesu pretlak intenzívne miešame. Hotovú marmeládu nalejeme do čistých a vyhriatych pohárov celkom doplna, hneď prikryjeme celofánom, previažeme a necháme voľne vychladnúť pri izbovej teplote. Chladenie neslobodno ani urýchľovať, ani spomaľovať; rôsolovatenie marmelády vyžaduje rovnomerné 8-hodinové chladenie.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená