Mäsové valčeky v kapuste

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Umyté mäso a polovicu cibule zomelieme, osolíme, pridáme umytú ocedenú ryžu, mleté čierne korenie a vajce, dobre premiešame a z masy sformujeme rukou namočenou vo vode valčeky (asi 10-12 kúskov). Kapustu a zvyšok cibule pokrájame na rezance, dáme do kastróla, zalejeme vriacou vodou, navrch poukladáme valčeky, všetko osolíme a prikryté varíme asi 40-50 minút. Z oleja a múky pripravíme zápražku, pridáme mletú červenú papriku, zalejeme vodou a rozmiešame. Uvarené valčeky vyberieme, do kapusty zamiešame zápražku, povaríme, podľa chuti osladíme, okyslíme a vložíme späť valčeky.
Namiesto hlávkovej kapusty môžeme použiť aj kyslú kapustu.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Losos v syrovej omáčke

Náročnosť
Čas prípravy
20 minút

Tatranský špíz

Náročnosť

Hydinový aspik

Náročnosť