Postup receptu
Maslo, cukor a žĺtky miešame asi 15 minút. Potom pridáme rum, soľ, vanilínový cukor, postrúhanú citrónovú kôru a vykysnutý kvások. (Kvások si pripravíme tak, že droždie rozmiešame s trochou práškového cukru, pridáme trocha teplého, nie však horúceho mlieka, časť múky a necháme na teplom mieste vykysnúť.) Cesto so zvyškom múky a vlažného mlieka dobre vypracujeme a keď sa na ňom tvoria bubliny, poprášime ho múkou, prikryjeme čistým obrúskom a necháme kysnúť. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme, okrúhlou formičkou najprv vyznačíme tesne vedľa seba kolieska a potom ich vykrojíme. Do polovice koliesok dáme do stredu trocha lekváru, naň položíme prázdne kolieska a cesto dookola prstami dobre pritlačíme. Pampúšiky uložíme na pomúčenú dosku, prikryjeme obrúskom a v teple necháme vykysnúť. Počas kysnutia ich raz obrátime, aby vykysli aj z druhej strany. Vykysnuté postupne vkladáme do kastróla s rozpáleným tukom vrchnou stranou nadol a keď sčervenejú, obrátime ich a dovyprážame aj z druhej strany. Hotové posypeme vanilínovým cukrom.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ