Pampúšiky

Maslo, cukor a žĺtky miešame asi 15 minút. Potom pridáme rum, soľ, vanilínový cukor, postrúhanú citrónovú kôru a vykysnutý kvások. (Kvások si pripravíme tak, že droždie rozmiešame s trochou práškového cukru, pridáme trocha teplého, nie však horúceho mlieka, časť múky a necháme na teplom mieste vykysnúť.) Cesto so zvyškom múky a vlažného mlieka dobre vypracujeme a keď sa na ňom tvoria bubliny, poprášime ho múkou, prikryjeme čistým obrúskom a necháme kysnúť. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme, okrúhlou formičkou najprv vyznačíme tesne vedľa seba kolieska a potom ich vykrojíme. Do polovice koliesok dáme do stredu trocha lekváru, naň položíme prázdne kolieska a cesto dookola prstami dobre pritlačíme. Pampúšiky uložíme na pomúčenú dosku, prikryjeme obrúskom a v teple necháme vykysnúť. Počas kysnutia ich raz obrátime, aby vykysli aj z druhej strany. Vykysnuté postupne vkladáme do kastróla s rozpáleným tukom vrchnou stranou nadol a keď sčervenejú, obrátime ich a dovyprážame aj z druhej strany. Hotové posypeme vanilínovým cukrom.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ