Plnený bôčik

Bôčik umyjeme, zbavíme kostí a spravíme doň otvor. Vnútri i na povrchu ho osolíme, vnútro naplníme plnkou, zošijeme, posypeme trocha rascou, položíme na 2 až 3 drievka do pekáča kožou nadol, trocha podlejeme horúcou vodou, prikryjeme a chvíľu pečieme. Potom mäso obrátime, kožu nakrojíme na kocky, potrieme maslom a upečieme.
Mäkké mäso pokrájame na tenké plátky a uložíme na misu. Do priveľmi mastnej šťavy nalejeme trocha polievky alebo horúcej vody a podávame k mäsu.
Plnka: Do masla vymiešaného so soľou zamiešame žĺtky, strúhanku navlhčenú mliekom, posekanú zelenú petržlenovú vňať, postrúhanú citrónovú kôru a zľahka primiešame tuhý sneh spolu so suchou strúhankou.
Podávame so zemiakmi a s hlávkovým šalátom.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ