Plnený bôčik

Náročnosť
Čas prípravy
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

Bôčik umyjeme, zbavíme kostí a spravíme doň otvor. Vnútri i na povrchu ho osolíme, vnútro naplníme plnkou, zošijeme, posypeme trocha rascou, položíme na 2 až 3 drievka do pekáča kožou nadol, trocha podlejeme horúcou vodou, prikryjeme a chvíľu pečieme. Potom mäso obrátime, kožu nakrojíme na kocky, potrieme maslom a upečieme.
Mäkké mäso pokrájame na tenké plátky a uložíme na misu. Do priveľmi mastnej šťavy nalejeme trocha polievky alebo horúcej vody a podávame k mäsu.
Plnka: Do masla vymiešaného so soľou zamiešame žĺtky, strúhanku navlhčenú mliekom, posekanú zelenú petržlenovú vňať, postrúhanú citrónovú kôru a zľahka primiešame tuhý sneh spolu so suchou strúhankou.
Podávame so zemiakmi a s hlávkovým šalátom.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Študentské rezy

Náročnosť

Nátierka zo šunky a sardelovej pasty

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Baraní Pilaf

Náročnosť

Zemiakové rezance

Náročnosť

Fazuľové lečo

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny