Postup receptu
Na oleji opražíme do ružova cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme teľacie mäso, osolíme a chvíľu dusíme. Potom pridáme očistenú časť kurčaťa spolu s brzlíkom a všetko udusíme do mäkka. Počas dusenia podlievame horúcou vodou. Z múky a masla pripravíme žltú zápražku, zalejeme ju osolenou vodou, pridáme karfiol rozobratý na ružičky, čerstvý hrášok (môže byť aj konzervovaný), špargľu pokrájanú na menšie kúsky, hríbiky pokrájané na lístky a udusené na masle. Ďalej pridáme uvarený olúpaný jazyk, udusené teľacie mäso, brzlík a vykostené kurča, všetko pokrájané na kocky, zalejeme šťavou z dusenia mäsa a polievku ešte povaríme. Pred podávaním pridáme do nej v smotane alebo mlieku vymiešaný žĺtok, mleté čierne korenie a zelenú petržlenovú vňať. Podávame so žemľovými knedličkami.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ