Polievka hydinové ragú

Na oleji opražíme do ružova cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme teľacie mäso, osolíme a chvíľu dusíme. Potom pridáme očistenú časť kurčaťa spolu s brzlíkom a všetko udusíme do mäkka. Počas dusenia podlievame horúcou vodou. Z múky a masla pripravíme žltú zápražku, zalejeme ju osolenou vodou, pridáme karfiol rozobratý na ružičky, čerstvý hrášok (môže byť aj konzervovaný), špargľu pokrájanú na menšie kúsky, hríbiky pokrájané na lístky a udusené na masle. Ďalej pridáme uvarený olúpaný jazyk, udusené teľacie mäso, brzlík a vykostené kurča, všetko pokrájané na kocky, zalejeme šťavou z dusenia mäsa a polievku ešte povaríme. Pred podávaním pridáme do nej v smotane alebo mlieku vymiešaný žĺtok, mleté čierne korenie a zelenú petržlenovú vňať. Podávame so žemľovými knedličkami.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ