Poľovnícke závitky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Roštenky na okrajoch nakrojíme, aby sa neskrútili, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Slaninu, varené údené mäso, kyslé uhorky a cibuľu pokrájame nadrobno, kapary posekáme, zelenú petržlenovú vňať pokrájame, očistené sardelky pretrieme a všetko spolu zmiešame s maslom a rozotretým cesnakom. Zmesou natrieme pripravené roštenky, zvinieme ich a previažeme silnou bielou niťou. Do kastróla dáme masť, pridáme cibuľu posekanú nadrobno, opražíme, vložíme závitky obalené hladkou múkou a zo všetkých strán opečieme. Potom šťavu zaprášime múkou, znova opražíme, podlejeme vývarom alebo vodou a udusíme do mäkka. Mäkké závitky vyberieme, odstránime z nich nite a uložíme na misu. Do šťavy pridáme kyslú smotanu, horčicu a worcesterskú omáčku, trocha povaríme a precedíme na závitky.
Podávame zo zemiakovými hranolčekmi, s opečenými zemiakmi alebo s ryžou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Zemiakový šalát s majonézou ala Iva

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Teľacie mäso s kompótovým ovocím

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Hovädzia roláda 3.

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny

Šunka s vajciami 2.

Náročnosť