Poľovnícke závitky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
0
3256 Receptov

Postup receptu

Roštenky na okrajoch nakrojíme, aby sa neskrútili, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Slaninu, varené údené mäso, kyslé uhorky a cibuľu pokrájame nadrobno, kapary posekáme, zelenú petržlenovú vňať pokrájame, očistené sardelky pretrieme a všetko spolu zmiešame s maslom a rozotretým cesnakom. Zmesou natrieme pripravené roštenky, zvinieme ich a previažeme silnou bielou niťou. Do kastróla dáme masť, pridáme cibuľu posekanú nadrobno, opražíme, vložíme závitky obalené hladkou múkou a zo všetkých strán opečieme. Potom šťavu zaprášime múkou, znova opražíme, podlejeme vývarom alebo vodou a udusíme do mäkka. Mäkké závitky vyberieme, odstránime z nich nite a uložíme na misu. Do šťavy pridáme kyslú smotanu, horčicu a worcesterskú omáčku, trocha povaríme a precedíme na závitky.
Podávame zo zemiakovými hranolčekmi, s opečenými zemiakmi alebo s ryžou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Rezne Astra

Náročnosť

Hubert Royal

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Vtáčie mlieko

Náročnosť