Roštenka na zelenine

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Roštenky umyjeme, osušíme, okrajové blany nakrojíme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Takto pripravené roštenky po oboch stranách prudko opečieme na rozohriatej masti. Potom ich vyberieme a vo výpeku opečieme pokrájanú cibuľu, na ktorú dáme opečené roštenky a za mierneho podlievania dusíme do polomäkka. Pridáme očistený a na drobné rezance pokrájaný zeler, kaleráby a troška paradajkového pretlaku alebo kečupu. Všetko udusíme do mäkka. Nakoniec prilejeme zátrepku z múky a smotany. Ešte spolu povaríme. Podávame s knedľou alebo so zemiakovými kroketami.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Nátierka zo syra a sardelovej pasty

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Placky zo zemiakov

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Hustá polievka z koreňovej zeleniny

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
desiata sladké jedlo

Žemle plnené tvarohom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Topinka

Náročnosť
Čas prípravy
10 minút