Stratené vajcia v kôprovej omáčke

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme ju vývarom z kostí, osolíme, prilejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku, a povaríme. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu, cukor a posekaný kôpor.
Uvarené vajcia dáme do sklenených mištičiek a zalejeme omáčkou. Čerstvé vajcia vyklopíme do vriacej a octom okyslenej vody a na miernom ohni varíme asi 3 minúty. Uvarené vajcia majú jemne zrazený bielok a polotekutý žĺtok. (Staršie vajcia nemožno upravovať týmto spôsobom, lebo žĺtok sa po vyklopení rozlieva.) Podávame s opečeným bielym chlebom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Gurmánské rezne od Maňuky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Vyprážaná tekvica

Náročnosť

Fazuľový šolet 1.

Náročnosť

Hráškový šalát

Náročnosť

Husacia krv s vajcom

Náročnosť