Stratené vajcia v kôprovej omáčke

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme ju vývarom z kostí, osolíme, prilejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku, a povaríme. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu, cukor a posekaný kôpor.
Uvarené vajcia dáme do sklenených mištičiek a zalejeme omáčkou. Čerstvé vajcia vyklopíme do vriacej a octom okyslenej vody a na miernom ohni varíme asi 3 minúty. Uvarené vajcia majú jemne zrazený bielok a polotekutý žĺtok. (Staršie vajcia nemožno upravovať týmto spôsobom, lebo žĺtok sa po vyklopení rozlieva.) Podávame s opečeným bielym chlebom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Sarma

Náročnosť

Čokoládový nákyp

Náročnosť

Dusená krupica

Náročnosť

Rezne Astra

Náročnosť

Špargľová polievka 2.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina