Stratené vajcia v pažítkovej omáčke

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Do rozpusteného masla zamiešame múku, prilejeme smotanu, osolíme a povaríme. Potom pridáme cukor, citrónovú šťavu a pokrájanú pažítku. Nakoniec podľa potreby prilejeme vývar z kostí. Uvarené vajcia dáme do sklenených mištičiek a zalejeme pripravenou pažítkovou omáčkou. Čerstvé vajcia vyklopíme do vriacej a octom okyslenej vody a na miernom ohni varíme asi 3 minúty. Uvarené vajcia majú jemne zrazený bielok a polotekutý žĺtok. (Staršie vajcia nemožno upravovať týmto spôsobom, lebo žĺtok sa po vyklopení rozlieva.) Podávame s bielym chlebom alebo s pečivom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Vajcový šalát 2.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Žemľová knedľa 2.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Citrónové bowle

Náročnosť