Stratené vajcia v pažítkovej omáčke

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Do rozpusteného masla zamiešame múku, prilejeme smotanu, osolíme a povaríme. Potom pridáme cukor, citrónovú šťavu a pokrájanú pažítku. Nakoniec podľa potreby prilejeme vývar z kostí. Uvarené vajcia dáme do sklenených mištičiek a zalejeme pripravenou pažítkovou omáčkou. Čerstvé vajcia vyklopíme do vriacej a octom okyslenej vody a na miernom ohni varíme asi 3 minúty. Uvarené vajcia majú jemne zrazený bielok a polotekutý žĺtok. (Staršie vajcia nemožno upravovať týmto spôsobom, lebo žĺtok sa po vyklopení rozlieva.) Podávame s bielym chlebom alebo s pečivom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená