Postup receptu
V mise dobre premiešame preosiatu múku, cukor, soľ a postrúhanú citrónovú kôru. V hrnčeku vlažného mlieka rozmiešame droždie, kockový cukor, trocha múky a v teple necháme vykysnúť. Do múky pridáme žĺtky rozmiešané v troche mlieka, vykysnutý kvások, zvyšok teplého mlieka a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Potom cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku prsta, poukladáme naň tenké plátky masla a cesto preložíme tak, ako sa skladá listová obálka. Vyvaľkáme a prekladanie opakujeme trikrát. Nakoniec vyvaľkáme tenší posúch, pokrájame ho na štvorčeky, do stredu každého dáme kúsok makovej plnky, rohy spojíme krížom cez plnku, uprostred palcom spravíme jamku a do každej dáme pol lyžičky tuhšieho lekváru. Celý povrch potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme mandľami pokrájanými nadrobno. Koláče poukladáme na pomastený plech, necháme dokysnúť a v dobre vyhriatej rúre upečieme do zlata. Upečené posypeme vanilínovým cukrom.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ