Svadobné koláče

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

V mise dobre premiešame preosiatu múku, cukor, soľ a postrúhanú citrónovú kôru. V hrnčeku vlažného mlieka rozmiešame droždie, kockový cukor, trocha múky a v teple necháme vykysnúť. Do múky pridáme žĺtky rozmiešané v troche mlieka, vykysnutý kvások, zvyšok teplého mlieka a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Potom cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku prsta, poukladáme naň tenké plátky masla a cesto preložíme tak, ako sa skladá listová obálka. Vyvaľkáme a prekladanie opakujeme trikrát. Nakoniec vyvaľkáme tenší posúch, pokrájame ho na štvorčeky, do stredu každého dáme kúsok makovej plnky, rohy spojíme krížom cez plnku, uprostred palcom spravíme jamku a do každej dáme pol lyžičky tuhšieho lekváru. Celý povrch potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme mandľami pokrájanými nadrobno. Koláče poukladáme na pomastený plech, necháme dokysnúť a v dobre vyhriatej rúre upečieme do zlata. Upečené posypeme vanilínovým cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená