Sviečkové rezy so zapekaným karfiolom

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Umyté rezy zo sviečkovice jemne naklepeme, upravíme ich do tvaru malých biftekov, osolíme, okoreníme, potrieme olejom a necháme asi 1 hodinu v chlade odležať. Do kastróla dáme maslo rozotreté s hladkou múkou, primiešame žĺtky, pridáme mlieko, soľ a citrónovú kôru, ktorú vopred postrúhame. Kastról postavíme do nádoby s horúcou vodou a zmes vyšľaháme na hustú omáčku. Touto omáčkou potom polejeme rozporciovaný a vopred uvarený karfiol. Posypeme postrúhaným ementálom, položíme na grilovací rošt a zapekáme. Po dosiahnutí dostatočnej teploty vložíme na rošt rezy zo sviečkovice a grilujeme po oboch stranách asi 8 minút. Hotové rezy obkladáme zapekaným karfiolom. Podávame s opekanými zemiakmi.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Džgance – bobále

Náročnosť

Zemiaková torta

Náročnosť
Čas prípravy
10 minút

Knäck snack placky s údeným lososom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Syrový nákyp

Náročnosť

Pľúcka nakyslo

Náročnosť