Sviečkové rezy so zapekaným karfiolom

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Umyté rezy zo sviečkovice jemne naklepeme, upravíme ich do tvaru malých biftekov, osolíme, okoreníme, potrieme olejom a necháme asi 1 hodinu v chlade odležať. Do kastróla dáme maslo rozotreté s hladkou múkou, primiešame žĺtky, pridáme mlieko, soľ a citrónovú kôru, ktorú vopred postrúhame. Kastról postavíme do nádoby s horúcou vodou a zmes vyšľaháme na hustú omáčku. Touto omáčkou potom polejeme rozporciovaný a vopred uvarený karfiol. Posypeme postrúhaným ementálom, položíme na grilovací rošt a zapekáme. Po dosiahnutí dostatočnej teploty vložíme na rošt rezy zo sviečkovice a grilujeme po oboch stranách asi 8 minút. Hotové rezy obkladáme zapekaným karfiolom. Podávame s opekanými zemiakmi.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená