Tvarohová žemľovka

Ak neviete, čo robiť so stvrdnutými rožkami, žemľovka je to správne riešenie. Potešíte ňou malých či veľkých a máte ju hotovú raz-dva!

Viac chutných receptov nájdete tu. 

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

  1. Rožky pokrájame na plátky, namočíme v osladenom a osolenom mlieku a časť poukladáme na vymastený pekáč. Potom dáme vrstvu tvarohu rozmiešaného s maslom, cukrom a citrónovou kôrou a druhú vrstvu rožkov, pokvapkáme maslom a zapečieme.

  2. Upečené posypeme cukrom. Podávame s kompótom. K tvarohu môžeme primiešať aj sušené hrozienka, či naukladať naň kompót.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Veľkonočná torta

Náročnosť

Nátierka zo sardelovej pasty

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Králik na paprike

Náročnosť

Telacie mäso s cestovinami

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút