Vianočka 1.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Do múky pridáme cukor, žĺtky, maslo, droždie, vlažné mlieko, soľ a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté na pomúčenom lopári rozdelíme na štyri väčšie diely, tri menšie a dva ešte menšie, ktoré rozšúľame na rovnako dlhé pásy (asi 50 cm). Vianočku pletieme takto: zo štyroch šúľkov upletieme dlhý pletenec, ktorý položíme na vymastený plech. Prostriedok roztlačíme, aby druhý pletenec dobre zapadol, a potrieme bielkom. Z tenších troch šúľkov upletieme ďalší pletenec, ktorý položíme na prvý a tiež potrieme bielkom, aby sa pletence dobre spojili. Navrch dáme pletenec urobený z dvoch najtenších šúľkov. Konce vianočky spojíme, necháme ju vykysnúť, potrieme žĺtkom a pečieme v stredne teplej rúre asi tri štvrte hodiny.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Plnené mini papričky s bryndzou s údenou chuťou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Citrónový krém

Náročnosť

Zajac na divo

Náročnosť

Mozoček na lastúrach

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina