Vrstvený koláč

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Maslo, cukor, žĺtky, vanilínový cukor, soľ a postrúhanú citrónovú kôru vymiešame do peny. Potom pridáme pripravený vykysnutý kvások, ostatnú múku a s vlažným mliekom vypracujeme mäkké, lesklé cesto, ktoré necháme kysnúť. Z vykysnutého cesta vyvaľkáme 4 okrúhle tenké placky. Prvú položíme na maslom vymastený plech alebo formu, na ňu rozotrieme tvarohovú plnku, prikryjeme ju druhou plackou, tú potrieme jablkovou plnkou a položíme na ňu tretiu placku, ktorú potrieme makovou plnkou alebo slivkovým lekvárom. Navrch položíme štvrtú placku a necháme vykysnúť. Po vykysnutí povrch potrieme žĺtkom a vo vyhriatej rúre upečieme do zlata. Upečený koláč posypeme vanilínovým cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená