Vyprážané teľacie guľky v omáčke

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Umyté a pokrájané mäso spolu s cibuľou zomelieme. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, majorán. rozpustenú masť, vajcia, troška strúhanky a spracujeme na dobre hustú hmotu. Robíme z nej malé guľky, obalíme ich v múke a na horúcej masti opečieme. Podlejeme troškou horúcej vody a podusíme. Potom guľky vyberieme, do šťavy pridáme posekanú cibuľu a necháme zapeniť. Ďalej pridáme paradajkový pretlak a podusíme. Podľa chuti osolíme a prilejeme smotanu rozmiešanú s múkou. Necháme zovrieť a prelisujeme. Do hotovej omáčky vložíme udusené guľky a necháme spolu povrieť.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Žĺtkové venčeky

Náročnosť

Mäsový nákyp

Náročnosť

Trnkové víno

Náročnosť

Dusený kel

Náročnosť