Jablková žemľovka 1.

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Žemle pokrájame na tenké plátky a navlhčíme mliekom s rozšľahanými vajciami. Jablká očistíme a pokrájame na tenké plátky. Ohňovzdornú misu vymastíme maslom, na dno poukladáme žemle, na ne rozložíme nastrúhané jablka, posypeme polovicou práškového cukru a mletou škoricou, zakryjeme navlhčenými žemľami a znovu poukladáme na jablká, ktoré posypeme cukrom a očistenými, v horúcej vode umytými hrozienkami. Nakoniec uložíme zvyšok navlhčených žemlí, pokvapkáme roztopeným maslom a upečieme.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Domáca huspenina

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Ragú zo zajaca

Náročnosť

Šunka so špagetami

Náročnosť