Jablková žemľovka 1.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Žemle pokrájame na tenké plátky a navlhčíme mliekom s rozšľahanými vajciami. Jablká očistíme a pokrájame na tenké plátky. Ohňovzdornú misu vymastíme maslom, na dno poukladáme žemle, na ne rozložíme nastrúhané jablka, posypeme polovicou práškového cukru a mletou škoricou, zakryjeme navlhčenými žemľami a znovu poukladáme na jablká, ktoré posypeme cukrom a očistenými, v horúcej vode umytými hrozienkami. Nakoniec uložíme zvyšok navlhčených žemlí, pokvapkáme roztopeným maslom a upečieme.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená