Rýchly obed bez mäsa: 5 receptov pre zaneprázdnené dni
V dnešnej uponáhľanej dobe si mnohokrát želáme pripraviť na obed sebe i rodine jednoduché a rýchle jedlá, ktoré sú zároveň zdravé a výživné. Inšpirujte sa našimi piatimi tipmi na rýchly obed bez mäsa, ktoré si môžete pripraviť aj počas tých najzaneprázdenejších dní.
Nasledujúcich 5 receptov na rýchly obed bez mäsa vám dokáže, že pripraviť si zdravý a chutný obed nemusí byť vôbec časovo náročné. Vyskúšajte naše recepty a objavte nové chute, ktoré vám dodajú energiu a nasýtia vás počas dní, kedy nestíhate alebo nechcete stráviť v kuchyni hodiny.
Rýchly obed bez mäsa – kreativite v kuchyni sa medze nekladú
1. Teplý šalát s pečenou zeleninou a quinoou
Tento farebný a sýty šalát je rýchly a ľahký na prípravu. Stačí len nakrájať vašu obľúbenú zeleninu, pokvapkať ju olivovým olejom (napr. papriku, cuketu, baklažán) a ugrilovať ju v rúre. K hotovej zelenine pridajte uvarenú quinou a zdravú bombu posypte čerstvým nasekaným koriandrom, soľou, čerstvo namletým čiernym korením alebo bylinkami podľa vašej chuti.
2. Cesnakové cestoviny s broskyňami a baby špenátom
Tento originálny recept je dokonalou kombináciou sladkej broskyne, sviežeho baby špenátu a aromatického cesnaku. Stačí uvariť vaše obľúbené cestoviny (ideálne celozrnné, ktoré vás zasýtia na dlhší čas) a na panvici orestovať nakrájanú broskyňu a baby špenát s cesnakom. Zmiešajte všetky suroviny dohromady, osoľte ich a okoreňte podľa chuti a posypte parmezánom a môžete servírovať. Skvelý rýchly obed bez mäsa plný prekvapivo harmonických chutí je na svete.
3. Mexické fazuľové quesadilly
Toto jedlo je skvelou voľbou pre milovníkov mexickej kuchyne. Rozotrite na tortilu vidličkou plátky avokáda, pridajte konzervované fazule, kukuricu nasekané paradajky a váš obľúbený syr. Zložte tortilu na polovicu a opečte ju na panvici, až kým sa syr neroztaví a tortila na povrchu nezhnedne. Podávajte s pikantnou salsou posypanou voňavým kôprom a limetkou.
Expresný obed bez mäsa – pre milovníkov slovenskej klasiky
4. Cuketové placky
Cuketové placky sú ľahkým a chutným jedlom, ktoré je ideálne na rýchly obed bez mäsa. Cukety sú v lete sezónnou zeleninou a tieto placky sú skvelým spôsobom, ako ich využiť. Stačí nastrúhané cukety, zmiešať ich s vajcami, strúhankou, jemne nasekanou cibuľou a bylinkami podľa chuti, ako napríklad kôprom, petržlenom alebo bazalkou. Zmes vyformujeme na placky a opečieme na panvici s trochou oleja, kým nezískajú zlatistú farbu. Výsledkom sú lahodné a krehké placky, ktoré môžeme podávať s bylinkovým jogurtom alebo šalátom.
Tip: Pri príprave cuketových placiek cuketu po nastrúhaní osoľte a vyžmýkajte z nej prebytočnú vodu. „Cestíčko“ na placky tak bude hutnejšie a placky sa na panvici nebudú trhať.
5. Cestoviny s nivovou omáčkou
Cestoviny s nivovou omáčkou sú jednoduchým a nesmierne sýtym jedlom, ktoré môžete pripraviť rýchlo a ľahko. Uvarte cestoviny a na panvici si opražte cibuľu a cesnak. Pridajte nastrúhanú nivu a smotanu a počkajte, kým omáčka nezhustne. Pridajte uvarené cestoviny do panvice s omáčkou, premiešajte pridajte a čerstvé bylinky. Výsledkom sú krémové a lahodné cestoviny s nivovou omáčkou, skvelé ako rýchly obed do 15 minút, na doma či do práce.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ