už 3274 receptov

Pridaj recept

Baklažány plnené jahňacím mäsom

Baklažány plnené jahňacím mäsom

Zaradené v kategórii:
Jahňacie mäso

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Baklažány plnené jahňacím mäsom

Ingrediencie:

800 g baklažánov, soľ, 200 g cibule, 20 g cesnaku, zelená petržlenová vňať, 30 g oleja, 1 žemľa, 250 g mletého jahňacieho mäsa, mleté čierne korenie, 20 g strúhanky, 50 g masla, 1 zelená paprika


Postup prípravy:

Baklažány pozdĺž prekrojíme napoly, zalejeme horúcou vodou a 10 minút necháme odstáť. Polovice baklažánov potom opatrne vydlabeme, dávame pozor, aby sme nepoškodili šupku. Prázdne polovice osolíme a necháme odstáť. Pokrájanú cibuľu a zelenú petržlenovú vňať 5 až 10 minút pomaly dusíme na oleji, pridáme posekanú dužinu z baklažánov, zmes spojíme s namočenou žemľou a premiešame s pomletým mäsom. Podľa chuti ešte osolíme a okoreníme. Polovice baklažánov osušíme, naplníme mäsovou zmesou, posypeme strúhankou, pokvapkáme maslom a asi ¾ hodiny pečieme vo vyhriatej rúre. Do mäsovej plnky môžeme pridať i jednu zelenú papriku, ktorú pokrájame a spoločne s cibuľou, cesnakom a petržlenovou vňaťou opražíme. Plnené baklažány podávame ešte teplé s dusenou ryžou alebo sendvičom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Plnené baklažány
Plnené baklažány
Baklažán plnený mäsom
Baklažán plnený mäsom
Baklažány na turecký spôsob
Baklažány na turecký spôsob
Baklažány dusené v rúre
Baklažány dusené v rúre