Bravčové rebierko na paprike
Zaradené v kategórii:
Bravčové karé

Ingrediencie:
600 g bravčového mäsa z karé, 30 g masti, 50 g údenej slaniny, 1-2 menšie cibule, 1 lyžičku červenej mletej papriky, 2 strúčiky cesnaku, 200 g klobásy, 250 g zelenej papriky, 250 g paradajok, soľ
Postup prípravy:
1. Umyté bravčové rebierko naklepeme, posolíme, opečieme na horúcej masti a vyberieme na tanier. Do zvyšku masti pridáme na drobné kocky pokrájanú slaninu, necháme ju vyškvariť a opražíme na nej nadrobno pokrájanú cibuľu.
2. Potom do nej pridáme rebierko, papriku, postrúhaný cesnak, podlejeme malým nmnožstvom vody a prikryté dusíme.
3. Keď je mäso asi na polovicu mäkké, pridáme na kolieska pokrájanú klobásu, zelenú papriku, paradajky a na miernom ohni spolu dodusíme. Podávame s ryžou, so zemiakmi alebo chlebom.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: pre 3 osoby
- Čas prípravy:
- Čas varenia:
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: dusenie
- Kuchyňa: slovenská kuchyňa
- Príležitosť: neurčené
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Bravčové rebierko na rasci 1. | ![]() Bravčové rebierko s horčicou a chrenom | ![]() Bravčové rebierko na rasci 2. | ![]() Bravčové rebierko s jablkom v alobale |