už 3274 receptov

Pridaj recept

Bravčové rebierko na paprike

Bravčové rebierko na paprike

Zaradené v kategórii:
Bravčové karé

Ingrediencie:

600 g bravčového mäsa z karé, 30 g masti, 50 g údenej slaniny, 1-2 menšie cibule, 1 lyžičku červenej mletej papriky, 2 strúčiky cesnaku, 200 g klobásy, 250 g zelenej papriky, 250 g paradajok, soľ


Postup prípravy:

1. Umyté bravčové rebierko naklepeme, posolíme, opečieme na horúcej masti a vyberieme na tanier. Do zvyšku masti pridáme na drobné kocky pokrájanú slaninu, necháme ju vyškvariť a opražíme na nej nadrobno pokrájanú cibuľu.
2. Potom do nej pridáme rebierko, papriku, postrúhaný cesnak, podlejeme malým nmnožstvom vody a prikryté dusíme.
3. Keď je mäso asi na polovicu mäkké, pridáme na kolieska pokrájanú klobásu, zelenú papriku, paradajky a na miernom ohni spolu dodusíme. Podávame s ryžou, so zemiakmi alebo chlebom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Bravčové rebierko na rasci 1.
Bravčové rebierko na rasci 1.
Bravčové rebierko s horčicou a chrenom
Bravčové rebierko s horčicou a chrenom
Bravčové rebierko na rasci 2.
Bravčové rebierko na rasci 2.
Bravčové rebierko s jablkom v alobale
Bravčové rebierko s jablkom v alobale