Revúcke guľky

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Zemiaky očistíme, postrúhame a dáme na sito odkvapkať. Potom z nich ešte v rukách vy tlačíme vodu, dáme do misky, pridáme zomleté údené mäso alebo škvarky, soľ, čierne korenie, majorán, rozotretý cesnak a asi tri lyžice hladkej múky. Všetko dobre premiešame a formujeme väčšie guľky, ktoré obalíme hladkou múkou, uvaríme v osolenej vode a vyberieme. Podávame ich poliate rozpraženou, na kocky pokrájanou slaninkou alebo s kapustnicou. (Vodu vytlačenú zo zemiakov môžeme použiť na prípravu polievky.)

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Baklažánové závitky

Náročnosť
Čas prípravy
10 minút

Vlašský šalát 2.

Náročnosť

Rybia polievka 2.

Náročnosť

Piškóta s maizenou

Náročnosť