už 3274 receptov

Pridaj recept

Bryndzové tyčinky 2.

Zaradené v kategórii:
Koláče, zákusky a koláčiky z lístkového cesta

Ingrediencie:

250 g hladkej múky, 250 g margarínu, 200 g bryndze, 1 žĺtok, voda, soľ, vajce na potretie, rasca


Postup prípravy:

Jednu tretinu múky zmiesime s margarínom a sformujeme do kocky. Do ostatnej pridáme bryndzu, soľ, žĺtok, vodu, vypracujeme vláčne cesto, z ktorého urobíme bochník a necháme na pomúčenom lopári stáť asi 15 minút. Potom do cesta zabalíme margarínovú kocku a vyvaľkáme ho. Skladáme a rozvaľkávame ho ako lístkové cesto. Trikrát poskladané cesto vyvaľkáme na hrúbku ½ cm, potrieme rozšľahaným vajcom, ostrôžkou pokrájame na tyčinky, ktoré posypeme soľou a rascou a upečieme v stredne teplej rúre.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Bryndzové tyčinky 1.
Bryndzové tyčinky 1.
Zelerové tyčinky
Zelerové tyčinky
Slané tyčinky
Slané tyčinky
Ementálske tyčinky
Ementálske tyčinky