Gurmán.sk
→Dezerty, múčniky a sladkosti
→Koláče, zákusky a koláčiky
→Koláče, zákusky a koláčiky z lístkového cesta
→Bryndzové tyčinky 2.
Bryndzové tyčinky 2.
Zaradené v kategórii:
Koláče, zákusky a koláčiky z lístkového cesta

Ingrediencie:
250 g hladkej múky, 250 g margarínu, 200 g bryndze, 1 žĺtok, voda, soľ, vajce na potretie, rasca
Postup prípravy:
Jednu tretinu múky zmiesime s margarínom a sformujeme do kocky. Do ostatnej pridáme bryndzu, soľ, žĺtok, vodu, vypracujeme vláčne cesto, z ktorého urobíme bochník a necháme na pomúčenom lopári stáť asi 15 minút. Potom do cesta zabalíme margarínovú kocku a vyvaľkáme ho. Skladáme a rozvaľkávame ho ako lístkové cesto. Trikrát poskladané cesto vyvaľkáme na hrúbku ½ cm, potrieme rozšľahaným vajcom, ostrôžkou pokrájame na tyčinky, ktoré posypeme soľou a rascou a upečieme v stredne teplej rúre.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: pečenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Bryndzové tyčinky 1. | ![]() Zelerové tyčinky | ![]() Slané tyčinky | ![]() Ementálske tyčinky |