už 3274 receptov

Pridaj recept

Fánky II

Zaradené v kategórii:
Koláče, zákusky a koláčiky z kysnutého cesta

Ingrediencie:

250 g hladkej múky, 20 g práškového cukru, 10 g droždia, 4 žĺtky, 3 lyžice rumu, 3 lyžice smotany, soľ, olej


Postup prípravy:

Múku s cukrom, droždím, žĺtkami, rumom, smotanou a soľou zmiešame a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme na múkou posypanej doske a radielkom pokrájame na štvorce, ktoré v prostriedku dva razy prekrojíme a prepletieme. Necháme vykysnúť. Pripravené fánky vyprážame v rozpálenom oleji alebo masti po oboch stranách. Ešte teplé posypeme práškovým cukrom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: vyprážanie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Fánky pečené v rúre
Fánky pečené v rúre
Fánky I
Fánky I
Fánky 1.
Fánky 1.
Fánky 2.
Fánky 2.