Hovädzie pečené mäso so šampiňónmi
Zaradené v kategórii:
Hovädzie stehno

Ingrediencie:
800 g hovädzieho mäsa zo stehna, soľ, mleté čierne korenie, 100 g masti, 2 menšie cibule, 100 g koreňovej zeleniny, 2 dl bieleho vína, 3 zrnká nového korenia, 6 zrniek čierneho korenia, na hrot noža tymianu, 1 bobkový list, 1 kocka masoxu alebo 1 lyžica sójovej omáčky, 150 g šampiňónov (čerstvých alebo konzervovaných), 40 g masla
Postup prípravy:
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Na kastról dáme masť, cibuľu a koreňovú zeleninu pokrájanú nadrobno a zmes opražíme. Pridáme mäso, zo všetkých strán ho opečieme, podlejeme vývarom z kostí alebo vriacou vodou a v dobre vyhriatej rúre upečieme do polomäkka. Potom pridáme víno a všetky koreniny, podľa potreby podlejeme vriacou vodou a dodusíme. Šťavu z mäsa precedíme, pretrieme do nej mäkkú zeleninu a nakoniec ju ochutíme sójovou omáčkou alebo masoxom. Upečené mäso pokrájame, obložíme šampiňónmi podusenými na masle a trocha zalejeme šťavou. Zvyšok šťavy nalejeme do omáčnika. Podávame s cestovinou.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy:
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: dusenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Hovädzie pečené so salámou | ![]() Hovädzie mäso pečené s rajčiakmi | ![]() Novoročná pochúťka | Hovädzie mäso na hubách 2. |