už 3274 receptov

Pridaj recept

Jablková omeleta

Zaradené v kategórii:
Palacinky, lievance a waffle

Ingrediencie:

2,5 dl mlieka, 2 vajcia, soli, 30 g práškového cukru, 80 g hladkej múky, 20 g strúhanky, olej na opekanie
Jablková plnka: 300 g jabĺk (očistených a nakrájaných na kolieska), 50 g práškového cukru, 50 g mandlí, 50 g hrozienok


Postup prípravy:

V mlieku rozmiešame žĺtky, soľ, cukor a potom za stáleho miešania pridáme múku. Cesto dobre zamiešame, aby v ňom neostali hrčky. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka primiešame k cestu. Palacinkovú formu dobre pomastíme a rozohrejeme. Na ňu dáme trochu cesta a opečieme po oboch stranách. Tortovú formu vymastíme, vysypeme preosiatou strúhankou, vložíme do nej omeletu, ktorú potrieme jablkovou plnkou, prikryjeme ďalšou omeletou, tiež potretou jablkovou plnkou, a takto pokračujeme. Navrch príde omeleta, ktorú len pomastíme. Pečieme vo vyhriatej rúre. Zapečené omelety posypeme práškovým cukrom, pokrájame a ešte teplé podávame.
Jablková plnka
:Jablká dáme do kastróla, zalejeme troškou vody a uvaríme na hustú kašu. K polovychladnutej kaši pridáme práškový cukor, pomleté mandle a posekané hrozienka.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Jablkové zákusky
Jablkové zákusky
Omeleta s teľacím mozgom
Omeleta s teľacím mozgom
Jablková kaša
Jablková kaša
Vajcová omeleta
Vajcová omeleta