Jaternicová zmes
Zaradené v kategórii:
Bravčové vnútornosti

Ingrediencie:
bravčové pľúcka a srdce, 250 g laloka alebo bôčika, 100 g bravčovej pečene, 2 žemle, na hrot noža majoránu, mleté čierne, nové korenie, 1-2 strúčiky cesnaku, soľ, trocha zázvoru, 4-6 lyžíc mäsového vývaru, 50 g masti na pečenie
Postup prípravy:
Bravčové pľúcka, srdce, lalok alebo mastný bravčový bôčik uvaríme, posekáme alebo zomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme surovú pečeň pokrájanú nadrobno, žemle namočené vo vývare z mäsa a vyžmýkané, všetky koreniny, cesnak rozotretý so soľou a trocha vývaru. Zmes dobre premiešame, dáme do vymasteného pekáča a pečieme 30 až 45 minút.
Podávame so zemiakmi a s dusenou kyslou kapustou.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: pečenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Jaternicová kaša | ![]() Jaternicová polievka | ![]() Čokoládový krém do torty | ![]() Mäsová zmes so zemiakmi, s hráškom a vajcom |