už 3274 receptov

Pridaj recept

Jaternicová zmes

Zaradené v kategórii:
Bravčové vnútornosti

Ingrediencie:

bravčové pľúcka a srdce, 250 g laloka alebo bôčika, 100 g bravčovej pečene, 2 žemle, na hrot noža majoránu, mleté čierne, nové korenie, 1-2 strúčiky cesnaku, soľ, trocha zázvoru, 4-6 lyžíc mäsového vývaru, 50 g masti na pečenie


Postup prípravy:

Bravčové pľúcka, srdce, lalok alebo mastný bravčový bôčik uvaríme, posekáme alebo zomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme surovú pečeň pokrájanú nadrobno, žemle namočené vo vývare z mäsa a vyžmýkané, všetky koreniny, cesnak rozotretý so soľou a trocha vývaru. Zmes dobre premiešame, dáme do vymasteného pekáča a pečieme 30 až 45 minút.
Podávame so zemiakmi a s dusenou kyslou kapustou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Jaternicová kaša
Jaternicová kaša
Jaternicová polievka
Jaternicová polievka
Čokoládový krém do torty
Čokoládový krém do torty
Mäsová zmes so zemiakmi, s hráškom a vajcom
Mäsová zmes so zemiakmi, s hráškom a vajcom